петък, 16 април 2010 г.

Защо препоръчваме на рекламодателите си класически дизайн

Погледнете тези девет картички. Всички си приличат, нали? Или почти всички. А единствената, която е различна, е тази на Клуб Arro Dance. Логично е тя да се откроява сред останалите, изработени в класически миникардс дизайн. И е така. Но главната задача на всяко рекламно послание е не да изпъква сред останалите, а да е ефективно - с други думи да доведе повече клиенти до рекламирания обект.

В нашия случай се получава следната зависимост. Миникартите, които са изработени според изискванията на класическия дизайн, задържат по- дълго погледа на туристите, отколкото открояващите се. Което означава, че туристите отделят повече време, за да прочетат детайлно какво има върху лицето на тези миникарти. И респективно посланията и офертите разполагат с повече време, за да накарат туристите да пожелаят да купят или посетят рекламирания обект.

Звучи също логично. Когато застанете пред дисплей със 100 различни миникарти и повечето от тях си приличат, единствения начин да разберете разликитемежду тях е като ги разгледате по- детайлно. Ако, да речем, търсите картичката на Операта, със сигурност първата, която погледът ви ще забележи и отхвърли, ще бъде тази на Клуба (от посочените на илюстрацията). И докато търсите разликите между останалите, преди да сте стигнали до тази на Операта, ще видите какво точно Ви предлага Италианския ресторант, Картинг пистата или Годзила. И дори и да не сте планирали да посетите някой от посочените обекти, ако предложението е достатъчно атрактивно, ще вземете миникарта и ще отидете там.

Разбира се, ако търсите точно подходящ клуб, където да отидете вечерта, няма как да пропуснете Arro Dance, най- малкото заради безплатния вход, който миникартата ви осигурява. Но във всички останали случаи, когато туристът търси музей или галерия, класическия дизайн на Вашата миникарта ще го накара да отдели повече време, за да прочете и Вашето послание. Което е и основната причина д апрепоръчваме на рекламодателите си класическия миникардс дизайн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар